نصب دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته

آیا هر کسی توانایی نصب دوربین مداربسته را دارد؟ آیا بهتر است نصب دوربین مداربسته را خودمان انجام دهیم یا به شرکت های نصب دوربین مداربسته بسپاریم؟ یکی از نیازهای اولیه انسان تامین امنیت محل زندگی و محیط کار و همچنین نظارت بر آن است و به همین علت امروزه شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از افراد برای ارتقا سطح امنیت محیط‌های مختلف از دوربین مداربسته کمک می‌گیرند. مسلما خرید و استفاده از یک دوربین مداربسته متناسب با نیاز شما، کنترل و نظارت شما را بر محیط مد نظرتان را افزایش می‌دهد؛ اما طبیعتا خرید دوربین باکیفیت تمامی ماجرا نبوده و در صورتی که استانداردهای لازم برای نصب دوربین مداربسته را به درستی رعایت نکنید، انتظارات شما از این دوربین مداربسته به خوبی برآورده نخواهد شد و مسلما این دوربین بازدهی مورد انتظار شما را نخواهد داشت.

در نصب دوربین مداربسته برخی از مشتریان تمایل دارند که به جای کمک گرفتن از یک فرد متخصص یا نمایندگی نصب دوربین مداربسته در زمینه نصب دوربین، خودشان این کار را بر عهده گیرند و با توجه به آنچه در بالا به آن اشاره شد، آشنایی با نصب دوربین مداربسته نیازمند داشتن اطلاعات کافی از مراحل نصب آن است و به همین علت ما در این مقاله از آلتون سیستم قصد داریم تا به بررسی دقیق مراحل نصب دوربین مداربسته بپردازیم تا در نهایت با دید بازتری درباره نصب این دوربین توسط خودتان یا سپردن آن به یک نصاب حرفه‌ای تصمیم بگیرید؛ پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

مراحل نصب دوربین مداربسته

مراحل نصب و راه اندازی دوربین 
مداربسته
نصاب دوربین مداربسته در حال نصب دوربین

در نصب دوربین مداربسته توجه به ترتیب مراحل اهمیت بسزایی دارد و به طور کلی می‌توان مراحل نصب دوربین مداربسته را به دو دسته مراحل پیش از نصب و مراحل اجرای نصب تقسیم نمود که در ادامه به بررسی کامل این مراحل می‌پردازیم:

مراحل پیش از نصب دوربین مداربسته

قبل از آن که به خود نصب دوربین مداربسته بپردازیم، آشنایی با مقدماتی همچون انتخاب نوع دوربین، انتخاب مکان صحیح برای نصب آن و همچنین آماده سازی ابزارها و تجهیزات مورد نیاز در نصب دوربین مداربسته لازم است، تا با داشتن اطلاعات کافی دوربین مداربسته مناسبی را خریداری کرده و با نصب درست آن از بازدهی بالای دوربین بهره ببرید.

انتخاب نوع دوربین مداربسته

یکی از مقدمات ضروری برای استفاده بهینه از دوربین‌های مداربسته، شناخت دقیق نوع دوربین‌های مداربسته و ویژگی‌های آن است و حتما باید قبل از خرید و نصب دوربین، اطلاعات کافی درباره انواع مختلف آن کسب نمایید و از میان انواع مختلف دوربین‌های مداربسته بی‌سیم، سیمی، دوبین مداربسته دام (Dome) و سایر انواع آن، دوربینی را انتخاب نمایید که کاربردی متناسب با نیاز شما دارد.

در این مرحله برای انتخاب درست نوع دوربین بهتر است، لیستی از انتظارات و نیازهای خود را تهیه کنید و همچنین در این لیست مشخص نمایید که در کدام مکان‌ها به نظارت و کنترل نیاز دارید و همچنین در هر کدام از آن‌ها میزان شفافیت و کیفیت تصویر تا چه میزان برای شما اهمیت دارد. شما با انجام این عمل به راحتی می‌توانید در هزینه‌های خود نیز صرفه‌جویی نمایید؛ چراکه مسلما اهمیت تمامی این فضاها برای شما یکسان نبوده و فقط برای نقاطی که اهمیت بسیار بالایی دارد، از دوربین‌های مجهز که هزینه بیشتری دارند استفاده نمایید و برای باقی نقاط از دوربین‌های معمولی کمک بگیرید.

انتخاب محل نصب

پس از آن که اطلاعات کافی در ارتباط با انواع دوربین‌های مداربسته به دست آوردید، باید محل مناسبی را برای نصب آن انتخاب کنید و قبل از خرید آن حتما اطلاعات کافی در ارتباط با مکان نصب دوربین‌های امنیتی منازل، فروشگاه‌ها، شرکت‌ها و غیره را کسب نمایید تا کارایی دوربین مداربسته شما به حداکثر برسد. البته ناگفته نماند که در این مرحله کمک گرفتن از یک فرد حرفه‌ای و متخصص در زمینه نصب دوربین مداربسته می‌تواند کمک بسیار خوبی برای شما باشد؛ چراکه برای گذراندن این مرحله باید در ارتباط با میزان پوشش زاویه‌ای دوربین مدنظر خود اطلاعات کافی داشته باشید تا بدانید که دوربین مورد نظر شما در یک نقطه خاص چه مقدار از محیط را تحت پوشش خود قرار می‌دهد.

ناگفته نماند که در این مرحله باید از داشتن نمای خوب و همچنین منبع تغذیه‌ای پایدار که قادر باشد طول کابل‌ها را به حداقل برساند نیز اطمینان حاصل نمایید. عموما بهترین زاویه برای دوربین‌های مداربسته در هر اتاق، گوشه‌ای است که دیوار را به سقف متصل می‌کند و به هنگام نصب حتما باید به این نکته توجه کنید که دوربین شما بایستی تمامی ورودی‌ها و خروجی‌های اتاق را تحت پوشش قرار دهد و اگر قصد دارید دوربین را در محیط بیرونی نصب نمایید، مکان مد نظر شما باید دارای ارتفاعی بیشتر از 3 متر باشد تا افراد به راحتی امکان دسترسی به آن را نداشته باشند.

تهیه وسایل مورد نیاز برای نصب دوربین مدار بسته

برای آن که نصب دوربین مداربسته را به راحتی و در مدت زمان کوتاه انجام دهید، باید قبل از اقدام به نصب، وسایل مورد نیاز را تهیه کنید. بهترین راه برای این که بدانید برای نصب دوربین چه تجهیزاتی نیاز دارید، این است که از کارشناسان حرفه‌ای در این زمینه مشاوره بگیرید؛ چراکه ممکن است بسته به نوع محل نصب به تجهیزات ویژه‌ای نیاز داشته باشید. به طور کلی ابزارهای مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته عبارتند از:

  1. کابل و سیم (اندازه و تعداد آن به نوع دوربین و مکان نصب شما بستگی خواهد داشت)
  2. دریل
  3. سوکت، پیچ، براکت نصب

مراحل اجرای نصب دوربین مداربسته

مراحل اجرای نصب دوربین مداربسته
اجرای ۴ مرحله برای نصب دوربین مداربسته

پس از آن که مقدمات لازم برای نصب دوربین مداربسته را تهیه کردید، در قدم بعدی به خود نصب دوربین خواهیم رسید که عبارت از کابل کشی و چیدمان سیم‌ها، اتصال صفحه نمایش و ضبط کننده و در نهایت بررسی و تنظیم دوربین خواهد بود و پس از آن، کار نصب دوربین مداربسته شما تمام خواهد شد. در ادامه به بررسی بیشتر این مراحل می‌پردازیم:

مرحله کابل کشی

یکی از سخت‌ترین مراحل نصب دوربین مداربسته که به تخصص کافی نیاز دارد، مرحله چیدمان سیم و کابل کشی دوربین‌ها است. کابل‌ها اعضای حیاتی دوربین‌های امنیتی محسوب می‌شوند که دوربین را به مانیتورهای نظارتی متصل می‌نمایند. هرچند که امروزه استفاده از دوربین‌های بی‌سیم در مصارف خانگی رواج بیشتری پیدا کرده است؛ با این وجود دوربین‌های سیمی که در استفاده دائمی و امنیت بیشتر نمره بسیار خوبی را کسب کرده‌اند نیز همچنان مورد استفاده در بسیاری از مکان‌های امنیتی هستند.

در این مرحله باید حتما برنامه‌ریزی صحیحی در ارتباط با مسیر سیم‌کشی‌ها داشته باشید و ناگفته نماند که هر کابل از دو سیم به همراه اتصالات شکل گرفته که یکی برای منبع تغذیه و دیگری به منظور ضبط ویدئو در نظر گرفته شده است. برای منبع تغذیه سیم‌ها نیز می‌توانید یک منبع تغذیه واحدی را در نظر بگیرید یا هر کدام از آن‌ها را به پریزهای مختلف وصل نمایید. پس از کابل کشی، هنگامی که کابل‌ها را به دستگاه ضبط کننده و سپس به مانیتور وصل کنید، تمام تصاویر گرفته شده به وسیله دوربین‌های امنیتی قابل مشاهده خواهند بود.

مرحله نصب دوربین مداربسته

اگر مراحل پیشین را به صورت دقیق پیش برده باشید، نصب خود دوربین مداربسته برای شما به یکی از آسان‌ترین مراحل چنین نصبی تبدیل خواهد شد. برای نصب به کمک دریل سوراخ‌هایی را با قطر مناسب در مکان مورد نظر خود (دیوار، سقف یا سایر نقاط) ایجاد کنید و پس از آن براکت را نصب کرده و آن را محکم کنید. در قدم بعدی کابل برق دوربین را نیز در یک سوکت قرار داده و دوربین را در موقعیت و زاویه‌ای مناسب نصب کرده و آن را به خوبی به براکت متصل نمایید.

در این مرحله باید حتما به این نکته توجه داشته باشید که دوربین مداربسته شما بهترین تشخیص حرکت را داشته باشد. علاوه بر این مورد، حتما منبع تغذیه دوربین را بررسی نمایید تا از دریافت موفقیت‌آمیز منبع تغذیه به وسیله دوربین مداربسته اطمینان حاصل نمایید.

اتصال صفحه نمایش

پس از آن که دوربین را در مکان مورد نظر نصب نمودید، نوبت به اتصال نمایشگر و دستگاه ضبط به دوربین می‌رسد. دستگاه‌های ضبط کننده به طور کلی به دو دسته سیستم‌های ضبط ویدئو NVR و سیستم‌های ضبط ویدئو دیجیتال DVR تقسیم می‌شوند که تقریبا هر دو سیستم عملکرد مشابهی داشته و فیلم‌های ویدئویی را ضبط می‌کنند و تفاوت آن‌ها در نحوه ضبط این فیلم‌ها است.

برای این که دوربین را به نمایشگر و دستگاه ضبط کننده وصل کنید، فیشی به نام BNC در نظر گرفته شده و کاربرد این فیش، اتصال تجهیزات نظارت تصویر به یکدیگر است. برای این کار کابل RG (کابلی که به دو سر آن فیش BNC متصل می‌باشد) را به دستگاه DVR وصل کنید. برای این منظور یک سر کابل را به دوربین و سر دیگر آن به دستگاه DVR وصل خواهد شد. البته ناگفته نماند برای آن که بتوانید تصویر در حال ضبط دوربین‌های مداربسته را مشاهده نمایید، باید فیش BNC را به درگاه ورودی DVR یا Input متصل نمایید.

ممکن است بخواهید برای دستگاه DVR محفظه مخصوصی همچون کمد، قفسه و غیره در نظر بگیرید؛ اما در هر صورت این نکته را فراموش نکنید که دستگاه ضبط کننده و همچنین مانیتور به منبع تغذیه خوبی نیاز دارد.

بررسی و تنظیم دوربین

مرحله نهایی و گام آخر نصب دوربین مداربسته، مرحله بررسی نمای دوربین از صفحه نمایشگر است. در این مرحله باید بررسی نمائید که دوربین شما تا چه مسافتی از محیط مد نظر شما را پوشش می‌دهد و باید در این مرحله حتما به این نکته توجه داشته باشید که منظره تحت پوشش دوربین، دقیقا همان نمایی باشد که شما به دنبال نظارت و کنترل بر آن هستید. اگر نسبت به امنیت دوربین‌های مداربسته حساس هستید، بهتر است دوربین‌ها را به گونه‌ای نصب نمایید که هر کدام از آن‌ها به وسیله دیگر دستگاه‌ها قابل رویت باشد و در واقع در میدان دید همدیگر قرار بگیرند.

ناگفته نماند که امروزه بسیاری از تولیدکنندگان دوربین‌های مداربسته، نرم افزارهایی کاربردی به جهت دسترسی بهتر به دوربین‌ها را در اختیار مصرف کنندگان قرار می‌دهند که این ویژگی به شما در نظارت بر محیط مورد نظر شما در هر کجا که هستید کمک می‌کند و می‌توانید به کمک تلفن همراه، لپ تاپ و غیره به تصاویر ضبط شده به وسیله دوربین‌های امنیتی به صورت زنده با قابلیت بزرگ‌نمایی/کوچک‌نمایی دسترسی داشته باشید و به هنگام تنظیم تصویر بهتر است از این نرم‌افزارها نیز استفاده کنید تا در تمامی حالات بازدهی دوربین مداربسته خود را بررسی نمایید. در ادامه برای اینکه بتوانید یک دوربین مداربسته به بهترین شکل ممکن نصب و راه اندازی کنید، توصیه میشود مقالات زیر را مطالعه کنید.

نکات مهم در نصب دوربین مداربسته

نکات مهم در نصب انواع دوربین مداربسته به صورت شخصی
نصب دوربین مداربسته بدون نصاب دوربین

در مطالب بالا به طور کلی با مراحل نصب دوربین مداربسته آشنا شدید؛ اما به همراه این مراحل نکاتی نیز وجود دارد که به هنگام نصب حتما باید آن‌ها را رعایت نمایید که در ادامه به معرفی این نکات می‌پردازیم:

  1. به هنگام نصب براکت دوربین مداربسته در فضای باز، حتما سایه‌بانی کوچک برای آن در نظر بگیرید تا از نور مستقیم آفتاب و همچنین شرایط آب و هوایی خاص در امان بماند.
  2. دوربین‌های مداربسته را همواره در نزدیکی منبع تغذیه نصب نمایید.
  3. به هنگام نصب به ارتفاع دوربین توجه کافی داشته باشید تا نمایی شفاف و گسترده از محیط مدنظر خود دریافت کنید.
  4. به هنگام نصب دوربین مداربسته از متصل بودن سیستم امنیتی منزل خود به ژنراتور اطمینان حاصل نمائید تا دوربین مداربسته شما به طور مداوم در هنگام قطع ناگهانی برق نیز به نظارت و ضبط خود ادامه دهد.
  5. به هنگام کابل کشی توجه نمایید که طول سیم‌ها از میزان استاندارد بیشتر نباشد؛ چراکه این مسئله می‌تواند به تضعیف سیگنال‌ها و امواج تصویری منجر گردد.
  6. سیم‌های انتقال سیگنال و امواج ویدئویی باید حداقل فاصله 12 سانتی متری با کابل‌های جریان بالا داشته باشند.
  7. به هنگام برق رسانی به دوربین مداربسته و انتخاب توان خروجی منابع تغذیه، به آمپر مصرفی دوربین مداربسته توجه کافی داشته باشید.

نصب دوربین مداربسته به کمک یک نصاب حرفه‌ای

برخی از مشتریان دوربین‌های مداربسته به هنگام خرید دوربین به این سوال فکر می‌کنند که آیا برای نصب دوربین مداربسته نیازی به کمک یک فرد متخصص در زمینه نصب دوربین مداربسته وجود دارد یا خیر؟! پاسخ به این سوال در گرو ارزیابی میزان توانایی و همچنین اطلاعات شما در زمینه نصب دوربین مداربسته است. چنانچه فرد فنی هستید و همچنین در ارتباط با نوع دوربین خریداری شده، تنظیم زاویه دید آن، نحوه نصب این نوع خاص از دوربین‌های مداربسته اطلاعات کافی دارید، به راحتی می‌توانید به کمک دستورالعمل‌های گفته شده در بالا به نصب دوربین مداربسته اقدام نمایید.

اما به هرحال همواره این نکته را در نظر داشته باشید که نصب دوربین مداربسته یک عمل کاملا تخصصی بوده که دارای نکات ظریفی است و گاها برای نصب آن به تجهیزاتی نیاز پیدا می‌کنید که در مقایسه با هزینه‌ای که به فرد نصاب می‌پردازید، دارای هزینه بسیار بیشتری است که چندان صرفه اقتصادی برای شما نخواهد داشت.

در نصب دوربین مداربسته شما باید اطلاعات کافی در زمینه کابل کشی و به طور کلی اتصالات برقی داشته باشید تا بتوانید به درستی و بدون آن که صدمه‌ای به دوربین وارد سازید، آن را نصب نمایید؛ بنابراین، با توجه به مطالب گفته شده کمک گرفتن از یک فرد متخصص در این زمینه سبب می‌شود تا شما از یک نصب درست، استاندارد، اصولی و کاملا تمیز و مرتب برای دوربین مداربسته خویش اطمینان حاصل نمائید.

بهترین روش نصب دوربین مداربسته

بهترین روش نصب دوربین مداربسته

ما در این مقاله از آلتون سیستم به بررسی دقیق مراحل مختلف نصب دوربین مداربسته پرداختیم و همان طور که در مطالب بالا به آن اشاره شد، نصب دوربین مداربسته را به طور کلی می‌توان به دو مرحله کلی تقسیم نمود که مرحله اول آن به تحقیق درباره انواع دوربین‌های مداربسته، مکان مناسب برای نصب آن و همچنین تهیه تجهیزات مورد نیاز اختصاص یافته است.

در قدم بعدی به خود نصب دوربین مداربسته می‌رسیم که در این مرحله توجه به نکاتی ظریف در ارتباط با نحوه تثبیت دوربین مداربسته در مکان مورد نظر و همچنین کابل کشی آن لازم است و کمک گرفتن از یک فرد متخصص در زمینه نصب دوربین مداربسته به شما کمک می‌کند تا با نصب استاندارد، سریع و درست دوربین مداربسته، به خوبی از تمامی امکانات و ویژگی‌های آن بهره‌مند شوید. اگر در ارتباط با نصب دوربین مداربسته سوالی دارید که در این مقاله از آلتون سیستم به آن پرداخته نشده است، می‌توانید سوال خود را در بخش نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت کارشناسان ما به سوال شما پاسخ دهند.

سوالات متداول نصب دوربین مداربسته

پیش از نصب لازم است چه اقداماتی انجام دهیم؟

پس از انتخاب محل قرارگیری دوربین مداربسته، باید مقدار سیم موردنیاز برای سیم کشی آن را در نظر بگیرید یا هم اگر دوربین مداربسته شما بی سیم است، منبع تغذیه آن را چک کنید و سپس اقدام به نصب کنید.

چه مکان هایی برای نصب دوربین مدار بسته مناسب هستند؟

اگر در محیط های مسقف اقدام به قرار دادن دوربین می کنید بهترین نقاط در گوشه های مکان موردنظر است طوری که بتواند زاویه دید خوبی به شما بدهد. از مکان های دیگر می توان به گوشه پنجره ها، محل ورود و خروج افراد، راه پله ها اشاره کرد.

 

به پست امتیاز دهید (سمت چپ 5 ستاره)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده + 18 =