آشنایی با دوربین مداربسته تحت شبکه IP

دوربین تحت شبکه IP

دوربین مداربسته تحت شبکه IP، یکی از انواع دوربین‌های مداربسته نسل جدید می‌باشد که داده‌ها و اطلاعات را از طریق پروتکل شبکه و اینترنت دریافت و ارسال می‌کند. امروزه با پیشرفت تکنولوژی استفاده از انواع دوربین‌های مداربسته IP، به دلیل تامین امنیت و نظارت تصویری بر اماکن مختلف رایج شده و تعداد زیادی از اصناف از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه استفاده می‌کنند. دوربین‌های IP انواع مختلفی دارند و از اجزای متعددی تشکیل شده‌اند. در ادامه این مقاله جامع، راجع به دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP صحبت کرده و تمام ویژگی‌های آن را بیان می‌کنیم. شما می‌توانید پس از مطالعه این مقاله به سایت آلتون سیستم مراجعه کرده و دوربین تحت شبکه مورد نیاز خود را با بهترین قیمت و کیفیت خریداری نمایید.

دوربین تحت شبکه IP  چیست؟

دوربین تحت شبکه (Internet Protocol Camera) که به اختصار آن را IP می‌نامند، نسل جدید و پیشرفته دوربین‌های مداربسته هستند که داده‌ها و اطلاعات با استفاده از IP مخصوص به دستگاه‌های مربوطه متصل شده و اطلاعات ثبت شده از طریق اینترنت با سرعت و کیفیت مطلوب انتقال می‌یابد. دوربین‌ مداربسته تحت شبکه IP برخلاف دوربین‌های آنالوگ، نیازی به انتقال اطلاعات با کابل ندارند و در این دوربین‌ها از امواج دیجیتال برای تحلیل و ارسال داده‌ها استفاده می‌شود. دوربین مداربسته تحت شبکه IP را می‌توان به دو دسته کلی از لحاظ ذخیره و ثبت تصاویر تقسیم کرد. دسته اول دوربین‌های وابسته به مرکز هستند که به سیستم مرکزی NVR برای مشاهده و ذخیره چندین ویدیو نیاز دارند. دسته دوم دوربین‌های بدون مرکز هستند که مستقل بوده و اطلاعات را در حافظه داخلی و یا خارجی به ثبت می‌رسانند.

دوربین تحت شبکه IP

انواع دوربین‌های تحت شبکه

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه انواع مختلفی دارند که بر اساس شکل و فرم به انواع گوناگونی تقسیم می‌شوند. در ادامه به معرفی انواع این نوع دوربین‌های IP می‌پردازیم:

دوربین مداربسته تحت شبکه کیوب

دوربین‌های مداربسته کیوب که به دوربین‌های مکعبی هم شهرت دارند، از انواع دوربین‌های IP برای سیستم‌های بدون سیم هستند. این نوع از دوربین‌های تحت شبکه، مناسب محیط‌های داخلی مانند مدارس و مناطق مسکونی هستند و بدنه‌ای به شکل مکعبی و مستطیل شکل دارند. این نوع دوربین‌ها ضد آب نبوده و از بدنه‌ای ضد ضرب ندارند. در ساخت دوربین‌ مداربسته کیوب ، بلندگو و میکروفون داخلی به کار رفته و به همین دلیل ضبط تصاویر همراه با صدا انجام می‌شود. زاویه دید این نوع دوربین‌ها بالا بوده و برای نظارت بر محیط داخلی بسیار مناسب است.

دوربین مداربسته تحت شبکه کیوب

دوربین تحت شبکه دام

ظاهر دوربین‌های IP دام به شکل نیم دایره و گنبدی است و معمولا در فضاهای داخلی از این دوربین‌ها استفاده می‌شود. بیشتر این دوربین‌ها قابلیت چرخش و دید در شب دارند و گرد و خاک را جذب نمی‌کنند. جنس دوربین‌های دام از فلز و پلاستیک بوده و طول عمر بیشتری دارند. با استفاده از دوربین‌ مداربسته دام می‌توان بدون جلب توجه و در زاویه‌های گسترده به ثبت دیتاها پرداخت.

دوربین تحت شبکه اسپید دام

دوربین‌های مداربسته IP اسپید دام، قابلیت چرخش کامل 360 درجه‌ای دارند و زاویه دید بیشتری به ثبت می‌رسانند. قابلیت چرخش افقی 90 درجه‌ای نیز در دوربین‌ مداربسته اسپید دام فراهم است. این نوع از دوربین‌های تحت شبکه IP می‌توانند به صورت دستی و خودکار تنظیم شوند و قابلیت زوم و بزرگ‌ کردن تصاویر در اسپید دام‌ها وجود دارد.

دوربین تحت شبکه بولت

ظاهر دوربین‌هایIP بولت، به شکل استوانه‌ای و مخروطی است و معمولا برای ثبت تصاویری مورد استفاده قرار می‌گیرند که فاصله طولانی‌تری دارند. جنس دوربین‌های مداربسته بولت از فلز است که باعث مقاوت بالا در مقابل باران و گرد و غبار می‌شود. این نوع دوربین‌ها قابلیت چرخش و تصویربرداری در زاویه‌های مختلف را ندارند و برای فضاها و محیط‌های خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

اجزای سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه

سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه IP از اجزای مختلفی تشکیل شده که هریک وظیفه‌ای متفاوت نسبت به دیگر اجزا بر عهده دارند. این اجزا عبارت‌اند از:

دوربین IP

دوربین تحت شبکه IP تصویربرداری و تولید تصاویر دیجیتال از فضای مورد نظر را با کیفیت بالا انجام داده و اطلاعات ثبت شده را به سیستم وصل شده ارسال می‌کند. این دوربین را می‌توان با توجه به نیاز و کارایی و استفاده در محیط مشخص انتخاب نمود.

هارد دیسک دوربین مداربسته تحت شبکه

یکی از مهم‌ترین اجزای دوربین مداربسته تحت شبکه IP، هارد دیسک آن است. هارد دیسک در سیستم دستگاه NVR نصب شده و اطلاعات را ضبط و ذخیره‌سازی می‌کند. حجم ذخیره تصاویر و اطلاعات به نوع و ظرفیت هارد بستگی دارد. هرچه هارد ظرفیت بالاتری داشته باشد، تعداد داده‌های ضبط شده هم زیاد خواهد بود.

منبع تغذیه در دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP توانایی کار با برق شهری را ندارند؛ به همین دلیل نیاز به منبع تغذیه و یا آداپتوری است که برق شهری را به برق 12 ولت دو آمپری تبدیل کند تا امکان روشن شدن و تغذیه دوربین‌های تحت شبکه فراهم شود.

سوئیچ شبکه

سوئیچ شبکه نقش انشعاب دهنده جهت انتقال داده‌ها را بر عهده دارد. زمانی که نیاز به استفاده از دو یا چندین دوربین تحت شبکه باشد، از سوئیچ شبکه برای پیاده‌سازی دیتاها استفاده می‌شود.

کابل شبکه

اگر دوربین‌ها بدون سیم نباشند و نتوانند از طریق اینترنت داده‌های خود را به دستگاه NVR انتقال دهند، در این صورت نیاز به کابل شبکه خود را نشان می‌دهد. وظیفه اصلی کابل شبکه انتقال داده‌ها به شبکه، دوربین و دستگاه NVR است. کابل شبکه از 8 شیلد، رشته و روکش شکل یافته است و تصویر و برق را منتقل می‌کند.

کابل برق در دوربین مداربسته تحت شبکه

در برخی از دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP، سوئیچ Poe (برق در بستر شبکه) وجود ندارد و در این صورت وظیفه کابل برق انتقال برق از آداپتور به سمت دوربین‌های مداربسته تحت شبکه می‌باشد؛ اما برخی از دوربین‌ها به سوئیچ شبکه مجهزند و از همین رو نیازی به کابل برق ندارند. کابل برق برای انتقال داده‌ها و برای تامین برق دوربین‌های تحت شبکه نقشی اساسی دارند.

اتصالات شبکه

برای اتصال کابل شبکه به دیگر تجهیزات نام برده شده، نیاز به سوکت RJ45 است که کابل برق را به دوربین تحت شبکه و منبع تغذیه متصل کند و این کار به عهده سوکت برق، یکی از اتصالات شبکه است.

Socket RJ45

مشخصات فنی دوربین‌های تحت شبکه

در حالت کلی می‌توان مشخصات فنی زیادی را در توصیف دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP بیان کرد. در ادامه به شرح این مشخصات و ویژگی‌های کلی این نوع دوربین‌ها می‌پردازیم:

رزولوشن دوربین مداربسته تحت شبکه

رزولوشن دوربین یکی از ویژگی‌های کلیدی است که بر کیفیت دوربین‌های تحت شبکه IP تاثیر می‌گذارد. کیفیت و رزولوشن دوربین‌های IPبا مگاپیکسل نام‌گذاری می‌شود و هرچه تعداد واحد مگاپیکسل بیشتر باشد، دوربین تحت شبکه اطلاعات را با وضوح بیشتری ضبط می‌کند. تصویربرداری در دوربین‌های تحت شبکه به روش پیشرفته‌ای انجام می‌شود و ضبط و انتقال تصاویر در یک زمان به صورت HD و FULL HD انجام می‌شود. دوربین‌های مداربسته تحت شبکه در کمتر از یک ثانیه، بیش از 20 فریم از محیط قابل دسترس به ثبت می‌رسانند و این ویژگی، باعث تشخیص چهره و یا پلاک خودرو می‌شود.

دوربین مداربسته تحت شبکه

سنسورهای چندگانه در دوربین‌های مداربسته تحت شبکه

سنسورهای دوربین تحت شبکه توانایی کنترل محیط به صورت چندگانه را فراهم می‌سازد. این ویژگی باعث می‌شود تا دوربین تحت شبکه IP، وظیفه چند دوربین مداربسته معمولی را ایفا کرده و امنیت زیادی ایجاد کند.

امکانات صوتی دوربین‌های مداربسته تحت شبکه

استفاده از پروتکل IP در دوربین‌های مداربسته تحت شبکه، تصاویر ویدیویی و صداها انتقال می‌یابد. در این دوربین‌ها قابلیت دریافت و ارسال همزمان صدا و تصویر به صورت سیمی و کابل شبکه و بی‌سیم فراهم است. قابلیت هشدار در هنگام افزایش صدا از مقدار تعیین شده و فعال سازی سیستم ضبط در این نوع دوربین‌ها وجود دارد.

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تحت شبکه IP نسل جدید دوربین‌های مداربسته هستند؛ به همین دلیل مزایای زیادی نسبت به دوربین‌ مداربسته آنالوگ دارند که در ادامه به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

  • قابلیت دسترسی از راه دور
  • نصب آسان و راه‌اندازی ساده‌تر دوربین‌های تحت شبکه نسبت دوربین‌های آنالوگ
  • امکان اطلاعات داده‌ها از طریق اینترنت
  • شناسایی اطلاعات از طریق هوش مصنوعی و سیستم‌های هوشمند
  • کیفیت و رزولوشن بسیار بالای تصاویر دوربین‌های مداربسته تحت شبکه حتی در صورت زوم صحنه‌های ثبت شده
  • قابلیت استفاده از بزرگ‌نمایی‌های دیجیتالی
  • امکان استفاده از فیبرهای نوری در ساختمان‌ها و محیط‌های وسیع با تعداد زیادی از دوربین‌ها و حجم اطلاعات
  • استفاده از پروتکل‌های AES، WPA یا TKIP و WPA2 و تامین امنیت بسیار بالا
  • جابه‌جایی آسان دوربین‌های مداربسته تحت شبکه و انعطاف‌پذیری بالا
  • قابلیت تشخیص چهره انسان، پلاک خودرو، تشخیص دود و حرارت، تجمع افراد و پارک خودروها در مکان‌های غیرمجاز
  • برخورداری از قابلیت چرخش و ثبت اطلاعات در حالت‌های مختلف

معایب دوربین مداربسته تحت شبکه

علاوه بر مزایا و ویژگی‌های مثبت و بسیار کارآمد دوربین‌ مداربسته تحت شبکه IP، معایبی نیز می‌توان درباره این دوربین‌ها ذکر نمود. در ادامه به شرح این معایب می‌پردازیم:

  • قیمت خرید نسبتا زیاد دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP نسبت به دوربین‌های آنالوگ به دلیل امکانات
  • هزینه راه‌اندازی زیاد
  • محدودیت پهنای باند به دلیل کیفیت بالای اطلاعات ثبت شده
  • نیاز به تعداد سوئیچ زیاد برای انتقال داده‌ها
  • محدودیت مسافت کابل‌کشی تا 100 متر و نیاز به استفاده از کابل‌های خاص‌
  • امکان حمله به دوربین‌ها توسط هکرها

قیمت دوربین تحت شبکه

یکی از نکات بسیار مهم و قابل توجه در خرید دوربین مداربسته تحت شبکه IP، قیمت آن است. برند تولیدکننده، امکانات و خدمات ارائه دهنده، کیفیت اطلاعات ثبت شده، گارانتی و دیگر عوامل قیمت دوربین مداربسته‌های تحت شبکه را مشخص می‌کند. شما می‌توانید با مراجعه به آلتون سیستم، انواع دوربین‌های IP این برند را مطالعه کرده و امکانات، کیفیت و گارانتی این دوربین‌ها را مشاهده نمایید.

دوربین تحت شبکه

بهترین دوربین تحت شبکه

در این مقاله به صورت جامع به آشنایی با دوربین مداربسته تحت شبکه IP پرداختیم و تمامی خصوصیات و ویژگی‌ آن را شرح دادیم. دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP، نسل جدید دوربین‌های مداربسته هستند که ویژگی‌های مثبت بسیار زیاد و فوق‌العاده‌ای نسبت به دوربین‌های دیگر دارند و برای تامین امنیت بسیاری از اماکن مناسب می‌باشند. لازم به ذکر است که در صورت تهیه دوربین‌های تحت شبکه از نمایندگی نامعتبر، امکان حمله از سوی هکرها وجود دارد؛ اما خرید از یک برند و نمایندگی معتبر باعث جلوگیری از بروز این اتفاق می‌شود.

آلتون سیستم ارائه دهنده انواع سیستم‌های محافظتی است که با ارائه محصولات باکیفیت همراه با گارانتی معتبر و امکان ارسال محصولات خود به سراسر کشور، شرایطی مناسب برای خرید انواع محصولات محافظتی از جمله دوربین‌های مداربسته تحت شبکه فراهم کرده است. برای انتخاب دوربین مداربسته تحت شبکه مناسب می‌توانید به سایت آلتون سیستم مراجعه کرده و با تماس با کارشناسان برجسته، اطلاعات دقیقی از بهترین دوربین‌های تحت شبکه به دست آورید.

بیشتر بدانید:

به پست امتیاز دهید (سمت چپ 5 ستاره)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

12 − 5 =