دوربین مدار بسته چیست و چه کاربردی دارد؟

دوربین مدار بسته چیست و چه کاربردی دارد؟

دوربین مدار بسته (CCTV)، محافظی تصویری در جهت حافظت از مکان های مختلف است. سال ها قبل در سال 1942 ارتش آلمان برای پرتاب های خود، از دوربین های مدار بسته استفاده کرد. به مرور زمان استفاده از دوربین های مدار بسته گسترش پیدا کرده و عموم جامعه نیز از این ابزارهای محافظتی استفاده کردند.

در حال حاضر به دلیل افزایش جرم و جنایت ها، بسیاری از افراد تمایل دارند تا دوربین های مدار بسته را در خانه، محل کار و… نصب کنند. این ابزارهای محافظتی به صورت شبانه روزی و بدون هیچ توقفی تصاویر را ضبط می کند. این تصاویر به شما کمک می کنند تا چهره مجرمان را تشخیص داده و از این تصاویر به عنوان مدرک جرم استفاده کنید.

CCTV

در ابتدا دوربین مدار بسته، دارای نقاط ضعف بسیاری بود. این نقاط ضعف باعث شد تا طراحان، دوربین های مداربسته ای با طرح و تکنولوژی جدیدی تولید کنند. امروزه برندهای متعددی اقدام به تولید انواع دوربین های مدار بسته کرده اند. هر کدام از این دوربین های تولید شده دارای مزایا و معایبی است. ابتدا شما باید خصوصیات انواع دوربین های مدار بسته را بشناسید. چراکه بدون شناخت مناسب نمی توانید دوربین مناسبی را خریداری نمایید.

کاربردهای CCTV

دوربین مدار بسته و کاربردهای آن
کاربرد انواع دوربین های مداربسته

CCTV  ها کاربردهای گسترده ای در زمینه های اجتماعی، تجاری، سیاسی، اداری و… دارند. تعدادی از کاربردهای دوربین مدار بسته عبارتند از:

  • نظارت ترافیکی
  • رفتار شناسی
  • مدیریت جرم و جنایت
  • مدیریت بحران
  • حفاظت از بناهای تاریخی
  • برای نظارت کارمندان

مدیریت جرم و جنایت

با استفاده از تلویزیون مدار بسته (دوربین مدار بسته) می توان نظارت تصویری داشت. با کمک این نظارت تصویری می توان از بروز جرم و جنایت ها جلوگیری کرد. همچنین در صورت بروز جرم و جنایت می توان شواهد  ضبط شده  توسط دوربین مدار بسته را به مجریان نشان داده تا پیگیری های قانونی و قضایی انجام شود.

مدیریت جرم و جنایت

مدیریت بحران

با کمک دوربین مداربسته، می توان عملکرد بهتر و درست تری در بحران هایی مانند آتشسوزی داشت. به عنوان مثال اگر شخصی در یک ساختمان در حال سوختن باشد، با کمک دوربین های مدار بسته می توان آتش نشان ها را راهنمایی کرد تا با سرعت بیشتری شخص در معرض خطر را نجات بدهند.

رفتار شناسی

همانطور که گفته شد می توان با کمک دوربین های مدار بسته تصاویر را ضبط و ثبت کرده و نسبت به رفتار موجودات از جمله انسان ها شناخت بهتری پیدا کرد. با استفاده از تصاویر ضبط شده در ایستگاه قطار، تحقیقاتی در زمینه خودکشی صورت گرفت. در این تحقیق مشخص شد اکثر افرادی که قصد خودکشی داشتند، دارای رفتارهای یکسانی بودند. در نتیجه با کمک این تصاویر ضبط شده، ناظران می توانند مانعی برای اتفاق افتادن حوادثی مانند خودکشی شوند.

نظارت ترافیکی

در خیابان ها و بزرگراه ها، دوربین مدار بسته را برای نظارت ترافیکی نصب می کنند. با استفاده از این دوربین های مدار بسته می توان بر تخلفاتی مانند سرعت غیر مجاز و قوانین راهنمایی و رانندگی نظارت کرد. همچنین اگر حوادث جاده ای مانند ریزش کوه و تصادفات اتفاق بیفتد، ناظران می توانند به سرعت نیرو های امدادی را به محل حادثه اعزام و جان افراد را نجات بدهند.

حفاظت از بناهای تاریخی

بناهای تاریخی هر کشوری، نشان دهنده قدمت و تاریخ آن کشور است. این بناها، سرمایه هر کشوری محسوب شده و ارزش بسیاری دارند. با استفاده از دوربین های مدار بسته و ناظران می توان از ایجاد آسیب ها به بناهای تاریخی توسط افراد خرابکار جلوگیری کرد.

نظارت کارمندان

لازم به ذکر است یکی از نکاتی که هنگام نصب دوربین های اداری باید به آن توجه کرد، اطلاع کارمندان از نصب دوربین است. با استفاده از دوربین مدار بسته می توان نظارت بیشتری بر عملکرد کارمندان داشت. این نظارت ها باعث افزایش راندمان کاری و نظارت ایمنی می شود.

بهترین دوربین مدار بسته

برای خرید دوربین مدار بسته ابتدا باید با مزایا و معایب انواع دوربین های مدار بسته آشنا شد. چراکه عدم شناخت و آگاهی نسبت به امکانات و ویژگی های دوربین های مدار بسته می تواند موجب شود تا دوربین نامناسبی خریداری کنید. بعد از آشنایی با انواع دوربین های مدار بسته می توانید دوربینی متناسب با نیاز خود خریداری نمایید.

بهترین دوربین مدار بسته

نتیجه گیری

نمی توان از نقش دوربین های مدار بسته در ایجاد امنیت چشم پوشی کرد. دوربین های مدار بسته و به طور کلی ابزارهای محافظتی این امکان را ایجاد می کنند تا افراد جامعه احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشند. امیدواریم که توانسته باشیم اطلاعات مفیدی در زمینه دوربین مدار بسته و کاربردهای آنها را در اختیار شما عزیزان قرار داده باشیم.

به پست امتیاز دهید (سمت چپ 5 ستاره)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

19 + 6 =