امروزه اگر اطراف هر ساختمان مسکونی یا تجاری یا داخل هر فروشگاهی، کمی سر بچرخانید و به سمت بالا نگاه کنید؛ یک یا چند دوربین مداربسته که بر روی دیوار نصب شده، مشاهده می کنید. مهمترین وظیفه این دوربین ها افزایش امنیت یک مکان است.
شاید بپرسید دوربین مداربسته چطور می تواند امنیت یک ساختمان یا فروشگاه را افزایش دهد؟ پاسخ آن ساده است، زیرا طبق آمار فروشگاه ها یا ساختمان هایی که دارای دوربین مداربسته هستند کمتر مورد دستبرد قرار می گیرند. قطعا هیچ سارق یا خرابکاری دوست ندارد چهره آن توسط پلیس شناسایی شود، پس تا جای ممکن از مکان های مجهز به دوربین مداربسته سرقت نمی کند.
البته این دوربین ها کاربردهای دیگری دارند، مثل مشاهده پروسه کار تولید برخی از مواد شیمیایی در کارخانه های صنایع شیمیایی را نیز دارند. پروسه تولید برخی از مواد شیمیایی به وسیله دوربین مدار بسته کنترل می شود؛ زیرا این مواد برای انسان مضر هستند.
دوربین مداربسته، یک وسیله الکترونیکی است و نیاز به برق دارد. اما در بعضی از نقاط خارج از شهر امکان دسترسی به برق و سیم کشی وجود ندارد یا جریان برق دائما دچار نوسان است. برای رفع چنین مشکلی دوربین مداربسته بدون برق نیز تولید شد، تا از این دستگاه بتوان در مکان هایی مثل باغ، مزرعه، ویلا، کارخانه یا هر جای دیگری که امکان سیم کشی وجود ندارد استفاده کرد. در ادامه دو نوع دوربین مداربسته بدون برق را به شما معرفی می کنیم:
دوربین مداربسته خورشیدی در یزد
تقریبا همه ما پنل های خورشیدی آشنا هستیم، کار اصلی این پنل ها تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریکی، یا به عبارتی تولید برق است. انرژی برق مورد نیاز دوربین های مداربسته خورشیدی از طریق پنل های خورشیدی تامین می شود. معمولا در بالای دوربین یک صفحه خورشیدی قرار دارد که از طریق انرژی خورشیدی، انرژی الکتریکی را تولید می کند. همچنین برای مواقعی که انرژی خورشیدی وجود ندارد، انرژی ذخیره می کند و معمولا انرژی ذخیره شده تا 4 روز ماندگاری دارد.
با توجه به این قابلیت دوربین های مداربسته خورشیدی، در مکان هایی که امکان دسترسی به برق و سیم کشی وجود ندارد، می توان از این دوربین ها استفاده کرد. همچنین نحوه انتقال تصاویر این دوربین ها، نیز بدون نیاز به برق و به کمک امواج wifi انجام می شود. تصاویر این دوربین ها را می توان بر روی لپ تاپ یا گوشی همراه به آسانی مشاهده کرد.
برای آشنایی با انواع دوربین آنالوگ و دوربین ip camera کلیک کنید.
نحوه ذخیره تصویر در دوربین مدار بسته خورشیدی
معمولا نحوه ذخیره تصاویر برای خریداران این مدل دوربین ها بسیار مهم است. داخل دوربین های خورشیدی یک رم microSD جایگذاری شده، تا تصاویر بر روی آن ذخیره شوند. در صورت پر شدن رم، فیلم های قدیمی تر به طور خودکار پاک می شوند، تا micro SD برای ذخیره تصاویر جدید فضای کافی داشته باشند. همچنین از طریق اتصال با گوشی تلفن همراه از راه دور، می توان تصاویر دوربین مداربسته خورشیدی را مشاهده و ذخیره کرد.
از دوربین های مدار بسته خورشیدی در چه مکان هایی می توان استفاده کرد؟
دوربین های مداربسته بدون برق، مقاومت و استحکام بالایی دارند، به همین دلیل در تمامی شرایط آب و هوایی مانند هوای آفتابی، بارانی، برفی ، مه آلود و… می توان از آن ها استفاده کرد. همچنین به دلیل عدم نیاز به برق و سیم کشی مناسب مکان هایی است که در آن ها امکان سیم کشی و دسترسی به برق وجود ندارد. مانند:
- باغ
- کارگاه
- ویلا
- کوه
- دشت
- زمین های کشاورزی
- …
دوربین مداربسته باتری دار در یزد
نوع دیگری از دوربین مداربسته بدون برق، دوربین مداربسته باتری دار یا باتری خور است. انرژی مورد نیاز این مدل از دوربین های مداربسته از طریق باتری تامین می شود. باتری مورد استفاده در دوربین های مداربسته باتری دار از نوع باتری های قابل شارژ است، یعنی هر چند روز یک بار باید باتری را از دستگاه جدا کرده و آن را شارژ نمود. معمولا دوام باتری پس از شارژ شدن بین 12 تا 15 روز است.
از دوربین مداربسته بدون برق مدل باتری دار می توان در مکان هایی مثل خودرو، کوه، زمین کشاورزی، کارخانه، کارگاه و هر مکان دیگری که در آن برق وجود ندارد، یا امکان قطع شدن برق به طور مستمر وجود دارد استفاده کرد. البته باید به میزان شارژ باتری دوربین توجه کرد و در صورت خالی بودن آن را شارژ نمود.
نحوه انتقال و ذخیره کردن تصاویر در دوربین های باتری دار
عملکرد انتقال و ذخیره کردن تصاویر دوربین های مداربسته باتری دار تقریبا مشابه نوع خورشیدی است. یعنی تصاویر بدون نیاز به سیم کشی و به کمک امواج wifi قابل مشاهده است. ذخیره سازی تصاویر نیز به وسیله یک رم microSD انجام می شود. در صورت تکمیل شدن فضای کارت تصاویر قدیمی به طور خودکار پاک می شوند، تا فضای کافی برای ذخیره تصاویر جدید وجود داشته باشد.
سخن آخر
از دوربین های مداربسته برای کنترل ترافیک، محافظت از ساختمان ها و فروشگاه ها، مشاهده پروسه تولید مواد شیمیایی و غیره استفاده می شود. همانطور که می دانیم این وسیله الکترونیکی نیاز به انرژی الکتریکی دارد، اما ممکن است که در بعضی مکان ها، امکان دسترسی به برق وجود نداشته باشد.
انرژی برخی از دوربین های مداربسته از طریق باتری یا انرژی خورشیدی تامین می شود، به همین دلیل به آن ها دوربین مداربسته بدون برق گفته می شود. از این دوربین های بدون برق می توان در باغ، ویلا، زمین کشاورزی، کوه و یا هر مکان دیگری که امکان دسترسی به برق وجود ندارد یا نوسان برق وجود دارد، می توان استفاده کرد.
بیشتر بدانید: دستگاه ضبط کننده ویدئویی DVR ، دستگاه ضبط کننده ویدئویی NVR