آموزش دوربین مداربسته

آموزش دوربین مدار بسته

منظور از آموزش دوربین مداربسته چیست؟ آموزش نصب دوربین مداربسته چیست؟ این روزها با پیشرفت تکنولوژی ممکن است اسم دوربین های مداربسته را زیاد شنیده باشید؛ و ممکن است این سوال در ذهن شما به وجود بیاید که با توجه به ضرورت استفاده چگونه میتوان این دوربین ها را با کمترین هزینه و به صورت شخصی نصب کرد؟

از آنجایی که دوربین های مداربسته بسیار مهم و ضروری میباشند؛ حتما برای شما هم پیش آمده است که بخواهید دوربین مداربسته بصورت شخصی و خودتان نصب نمایید و یا بتوانید به صورت مستقل کار نصب دوربین های مدار بسته را انجام دهید و در شغل نصب دوربین در بازار کار فعالیت نمایید.

اگر قصد این کار را دارید قطعا نیاز به آموزش نصب دوربین مداربسته نیاز خواهید داشت. در این مقاله می خواهیم کمک مشاوران شرکت آلتون می توانیم به راحتی به این موضوع بپردازیم

انواع دوربین های مدار بسته

معرفی انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی و برند
انواع دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی و برند

دوربین های مداربسته با توجه به نیاز، محل نصب و علت استفاده انواع مختلفی دارند. به طور کل دوربین ها بر اساس تکنولوژی و بر اساس برند به دو دسته کلی تقسیم میشوند که این دو دسته عبارتند از:

دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی

تکنولوژی دوربین های مداربسته یکی از معیار هایی است که می توان این نوع سیستم های نظارتی و امنیتی را تقسیم بندی نمود. در حال حاضر دوربین های مداربسته موجود در بازار در دو تکنولوژی عرضه می شوند:

دوربین های مداربسته آنالوگ (HD) و تجهیزات مورد نیاز برای نصب

دوربین مداربسته و تجهیزات لازم برای نصب

ابتدایی ترین دوربین های مدار بسته بر اساس تکنولوژی آنالوگ طراحی و تولید می شدند. این سیستم ها نیازهای اولیه به دوربین مداربسته را برطرف کرد. دوربین مداربسته آنالوگ موجود در بازار با نام های دوربین توربو HD،HDTVI،HDCVI،AHD وجود دارند. نصب این دوربین ها نیاز به تجهیزات خاص خودش را دارد که شامل:

1.دستگاه ضبط DVR : هسته مرکزی یک سیستم مداربسته دستگاه ضبط آن است. وظیفه دستگاه ضبط دی وی آر در سیستم مداربسته دریافت تصاویر از دوربین مداربسته آنالوگ و ضبط و نگهداری آنهاست.

2.هارد دیسک : از آنجایی که دستگاه های ضبط دارای حافظه داخلی نیستند بنابراین باید به صورت جداگانه هارد دیسک خریداری و بر روی آنها نصب کرد.

3.منبع تغذیه یا آداپتور : دوربین های مداربسته نیز همانند هر وسیله الکترونیکی دیگر دارای ولتاژ مصرفی مشخصی هستند به همین دلیل نمی توان آنها را مستقیما به برق شهری متصل نمود. برای اتصال آنها به برق باید از آداپتور یا منبع تغذیه استفاده نمود.

4.کابل انتقال تصویر : برای انتقال تصاویر ثبت شده از دوربین به دستگاه ضبط یا نمایشگر از کابل انتقال تصویر استفاده می شود. در نصب دوربین مداربسته آنالوگ کابل انتقال تصویر، کابل RG59 است.

5.کابل برق : برای برق رسانی به دوربین ها مورد استفاده قرار می گیرد

6.مانیتور : برای مشاهده تصاویر دوربین های مدار بسته

7.فیش و اتصالات : شامل انواع مختلفی از فیش های BNC، AV، و …می شود.

دوربین های مداربسته تحت شبکه و تجهیزات مورد نیاز برای نصب

دوربین مداربسته تحت شبکه و تجهیزات مورد نیاز برای نصب

دوربین های مداربسته تحت شبکه را با نام دوربین های IP نیز می شناسند. کیفیت تصاویر در ساختار شبکه به مراتب بالاتر و بهتر است. ضمن اینکه قابلیت پردازش تصویر به طور گسترده تری در دسترس است. همچنین این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ نیاز به وسایل خاص خودش را دارد برای نصب که تجهیزات مورد نیاز شامل:

1.دستگاه NVR : هسته اصلی یک سیستم مداربسته است. برای ضبط و مدیریت تصاویر می توانید از دستگاه ضبط NVR یا سرور استفاده نمائید.

2.سوئیچ یا شبکه : بیشتر نقش یک انشعاب در سیستم مداربسته شبکه را ایفا می کند و همچنین تعداد دوربین های قابل اتصال افزایش میابد.

تنها تفاوت این دوربین ها با دوربین های آنالوگ در همین دستگاه های ان وی ار و سوئیچ (شبکه) بود. بقیه تجهیزات همانطور که پیشتر در مقاله توضیح داده بودیم شامل هارد دیسک ،منبع تغذیه، کابل انتقال تصویر و کابل برق میباشد

دوربین مداربسته بر اساس برند

برندهای مختلفی در سراسر جهان برای این محصول امنیتی و نظارتی وجود دارند. دوربین های مداربسته را می توان براساس برند سازنده آنها تقسیم بندی نمود. برخی از برندها مانند اکسیس، اویژیلون، بوش، سامسونگ و سونی دارای دوربین های مداربسته با قیمت بسیار بالا هستند. البته کیفیت محصولات آنها نیز تایید شده است. کشور چین با توجه به فعالیت های موفقی که در عرصه اقتصادی داشته است. برندهای هایک ویژن، دوربین مداربسته داهوا، یونی ویو، تیاندی و.. از برندهای مطرح جهانی این کشور هستند.

آموزش گام به گام نصب دوربین های مداربسته

آموزش نحوه صحیح نصب دوربین مداربسته
0 تا 100 نصب دوربین مداربسته به صورت گام به گام

اکنون که اطلاعاتی درمورد انواع دوربین ها و تجهیزات مورد نیاز هر کدام دارید؛ وقت آن است که کار نصب را با راحت ترین و آسان ترین روش ممکن در چند گام شروع کنید.

1- برنامه ریزی و شناخت محیط مورد نظر

مهمترین جنبه نصب یک سیستم دوربین مداربسته، انتخاب نقاط مناسب برای دوربین و دستگاه ضبط است. این کار برای به حداکثر رساندن پوشش دوربین و به حداقل رساندن طول کابل انجام میشود. به عنوان مثال برای نصب داخلی دوربین مداربسته در منزل: گوشه ای از اتاق را انتخاب کنید. آن نقطه باید بیشترین دید را به نقاط ورود به اتاق را به ما بدهد. برای خارج از منزل، نقطه ای بالاتر از درب را انتخاب کنید که درب ها، پنجره ها، پارکینگ و غیره را پوشش دهد.

2- آماده سازی دوربین مدار بسته

آماده سازی دوربین مداربسته جهت نصب در کمترین زمان انجام می شود. در اغلب موارد دوربین های مداربسته دارای دو کابل هستند که یکی برای اتصال به آداپتور و منبع تغذیه است. دیگری برای اتصال به دستگاه ضبط و انتقال داده است که برای دوربین های آنالوگ و تحت شبکه هر کدام متفاوت است. دوربین را در محل مورد نظر قرار دهید،تا بتوانید جای پیچ ها را علامت بزنید. محل های مشخص شده را رول پلاک کنید و دوربین را در جای خود محکم پیچ کنید و در نهایت جهت دوربین را تنظیم کنید.

تصویر زیر نمونه ای از کابل های متصل به دوربین را نشان می دهد که در دوربین های آنالوگ پورت کواکسیال و ورودی برق 12 وجود دارد. در دوربین های تحت شبکه، پورت شبکه و ورودی DC یا همان برق 12V وجود دارد.

آماده سازی دوربین مدار بسته برای نصب
کابل های متصل به دوربین مدار بسته

3- نصب دستگاه DVR/NVR

با توجه به این که دستگاه های ضبط از جمله DVR و NVR دوربین مداربسته محل دریافت اطلاعات و ذخیره سازی آنهاست باید در نگهداری آن دقت لازم انجام شود. دستگاه ضبط DVR مخصوص دوربین های آنالوگ می باشد که دارای قابلیت های فراوانی میباشند از جمله بازبینی مجدد و یا پشتیبان گیری ویدئو های ضبط شده و همچنین با اتصال دی وی ار به صفحه نمایشگر خود می توانید همزمان تمامی دوربین ها را کنترل و پیگیری کنید.

دستگاه ضبط DVR برای ذخیره سازی اطلاعات دوربین مدار بسته
نصب دستگاه ضبط DVR

دستگاه ضبط NVR برای دوربین های تحت شبکه استفاده می شوند و از جمله قابلیت های این دستگاه ها می توان گفت که توانایی ذخیره و پردازش عکس و فیلم های ضبط شده را در خود دوربین را دارند. برای ذخیره اطلاعات و تصاویر دوربین های مداربسته نیاز به حافظه است. این حافظه به صورت هارد دیسک مجزا تهیه و روی دستگاه ضبط نصب می شود.

بررسی قیمت دستگاه دوربین مدار بسته 8 کاناله در مقاله زیر:

قیمت دستگاه دوربین مدار بسته 8 کاناله

دستگاه ضبط NVR برای ذخیره سازی اطلاعات دوربین مدار بسته
نصب دستگاه ضبط NVR

4- نصب هارد روی دستگاه

برای نصب هارد دوربین مداربسته ابتدا کاور دستگاه را بردارید. با برداشتن کاور، پنل داخلی دستگاه را مشاهده میکنید. کابل ساتا و برق هارد را به آن متصل کنید. سپس هارد دیسک را در جایگاه مخصوص آن قرار داده و با پیچ ثابت کنید. کاور را مجددا ً روی دستگاه قرار داده و پیچ کنید. تصاویر زیر مراحل نصب هارد دوربین مداربسته روی دستگاه ضبط را نشان می دهد.

نصب هارد دوربین مداربسته روی دستگاه ضبط

حال نوبت به اتصال دوربین هاست.یکی از پورت های دوربین مداربسته برای اتصال دوربین به آداپتور و برق است. پورت دیگر دوربین مداربسته برای اتصال به دستگاه ضبط است. براساس این که دوربین شما از کدام تکنولوژی است این پورت متفاوت خواهد بود. پورت اترنت یا شبکه برای دوربین های IP و پورت کواکسیال برای دوربین های آنالوگ است. دوربین را توسط کابل مناسب (کواکسیال یا شبکه) به دستگاه متصل کنید.

5- اتصال سیم ها

برای اتصال سیم ها و کابل ها حتما ً به کانکتور و فیش نیاز دارید. اما چه فیشی برای چه کابلی مناسب است؟ در دوربین های آنالوگ، آنالوگ HD،HDCVI،HDTVI و AHD برای انتقال تصاویر از کابل کواکسیال و در اغلب اوقات RG59 مورد استفاده قرار می گیرد. برای اتصال این نوع کابل به دستگاه ها از فیش BNC استفاده می شود. در دوربین های IP یا تحت شبکه از کابل شبکه و برای اتصال آن از سوکت شبکه استفاده می شود.

برای سوکت زدن کابل شبکه در این بخش کابل RJ45 را به عنوان نمونه انتخاب کرده ایم. با انجام مراحل زیر به راحتی می توانید بخش مهمی از نصب دوربین مداربسته را در کمترین زمان انجام دهید. قدم اول بریدن روکش کابل شبکه که در یکی از رنگ های سفید، آبی و نارنجی را ممکن است دیده باشید. سپس سیم های داخل آن را صاف میکنید. سیم ها را به ترتیب کنار هم مرتب کنید. یکی از حالت هایی که سیم ها را می توانید کنار هم بچینید به این ترتیب است: قهوه ای، سفید قهوه ای،سبز،سفید آبی، آبی، سفید سبز،نارنجی و در نهایت سفید نارنجی.

اتصال سیم ها و کابل های دوربین مداربسته

سیم ها را به صورت مرتب شده در یک سطح برش بزنید به اندازه ای که بعد از سوکت زدن دیگر سیم ها نمایان نباشند. سیم ها را داخل سوکت کنید و مطمئن شوید که سیم ها تا انتها پیش رفته باشد. از ابزاری به نام Plug Rj45 برای پرسکار استفاده می شود. سوکت را روی کابل پرس و محکم می کنیم.

6- اتصال کانکتور BNC

آموزش نحوه اتصال کانکتور BNC

حدود 1.5 سانتی متر از پوشش خارجی کابل ویدیو را بردارید. فیش BNC را به گونه ای روی کابل کواکسیال قرار دهید که مغزی کابل در بخش مرکزی فیش قرار گیرد. پوشش چین دارفیش را روی کابل با قطر بیشتر رو به انتهای کابل بکشید. اکنون عایق سفید رنگی را که داخلی ترین کابل را می پوشاند بردارید. حالا این کابل های در معرض دید را وارد درگاه BNC کنید و آن را پیچ کنید. به این ترتیب می توانید از طریق کابل فیش زده شده دوربین را به دستگاه متصل کنید. در دوربین های تحت شبکه نیز می توانید از کابل های پچ کورد نیز استفاده کنید.

و در نهایت پس اتصال دوربین ها به برق و به دستگاه ضبط حالا نوبت آن است که دوربین ها را به مانیتور وصل کنیم. برای این کار می توانید از کابل های HDMI و AVG استفاده کنید و آنها را به پورت مربوط به دستگاه وصل کنید.

7- آخرین گام تست سیستم مدار بسته

برای تست سیستم مدار بسته و نظارتی خود ابتدا دوربین ها و و سپس نمایشگر و دی وی آر را روشن کنید. به بخش تصویر هر دوربین بروید تا مطمئن شوید هر دوربین به درستی کار میکند و زاویه دید و گستره دید در هر دوربین مطابق میل شماست و زاویه دید مورد نظر را ارائه میدهد.

دوربین ها با موفقیت نصب شدند. در صورت داشتن هرگونه سوال و درخواست مشاوره می توانید با کارشناسان ما مسائل خود را در میان بگذارید، حتما ً شما را راهنمایی خواهند کرد.

چند نکته مهم و قابل اهمیت در خصوص نصب دوربین های مداربسته:

  • در هنگام نصب دوربین مدار بسته، کابل کشی باید به نحوی انجام شود که سیم و کابل ها در معرض دید نباشند. برای این منظور میتوان از لوله فلکسی دوربین مداربسته استفاده نمود.
  • در هنگام جایگذاری دوربین در نقاط تعیین شده باید به این نکته توجه نمود که دوربین ها در زاویه ای درست نصب شوند تا برای مثال در معرض تابش نور مستقیم خورشید ، در معرض وزش باد و باران و .. نباشند.
  • در هنگام نصب دوربین مداربسته دقت شود که مانعی بر سر راه آن نباشد تا دید آن را مختل کند. برای مثال ستون، گلدان، درخت و …
  • دوربین مداربسته باید در ارتفاع مناسبی قرار گیرد تا از دسترس سارقین و افراد خرابکار دور باشد.

نتیجه گیری آموزش دوربین مداربسته

شما در این مقاله با نصب دوربین مداربسته و انواع دوربین مداربسته آشنا شدید. حال میتوانید دوربین مداربسته خود را به راحتی نصب کنید. مقالات زیر کمک میکند تا دوربین مداربسته بسته را منزل و پارکینگ نصب کنید.

اگر خود مایل به نصب دوربین مداربسته نبودین، مقاله تعرفه اجرت نصب دوربین مدار بسته را مطالعه کنید.

به پست امتیاز دهید (سمت چپ 5 ستاره)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 16 =